Nyt hjernedråbe-projekt viser lovende resultater

Et netop afsluttet projekt om såkaldte ’Brain Drops’ vækker håb om bedre behandling til børn med cerebral parese (CP).

Anina Ritterband-Rosenbaum.Af Sarah Kahia

Et stort fælles forskningsprojekt mellem Elsass Instituttet, Københavns Universitet, Institut for Neurovidenskab og Institut for Integreret Fysiologi og National Food Institute på DTU er netop afsluttet.

Forskerne har undersøgt effekten af træning i kombination med daglig indtagelse af såkaldte ’Brain Drops’ - en blanding af DHA (en særlig omega 3 fedtsyre, der findes i fiskeolie), D-vitamin og uridin hos en gruppe børn fra 3. og 4. klasse.

Og resultatet var opløftende: Børnene blev betydeligt bedre til dét, de trænede, og deres hukommelse blev styrket.

– Vi kan ikke sige, hvad der havde størst betydning – træning eller ’Brain Drops’ – men vi kan sige med sikkerhed, at kombinationen af de to virkede, som forventet, konkluderer forsker Anina Ritterband-Rosenbaum og Phd-studerende Solvejg Lis Hansen.

Første test på mennesker

Dyreundersøgelser har tidligere vist, at netop ’Brain Drops’ og fysisk træning styrker læring og hukommelse. Det er dog første gang, man udfører en tilsvarende undersøgelse med mennesker.

I en periode på seks uger fik de 14 børn, der gennemførte forsøget, dagligt et tilskud af ’Brain Drops’. Sideløbende trænede de kognitive og motoriske færdigheder tre gange om ugen med træningsværktøjet Mitii.

– Vi ønskede at blive sikre på, at det er muligt at kombinere ’Brain Drops’ med Mitii-træning hos børn og dermed øge læring og hukommelse, forklarer Anina Ritterband-Rosenbaum.

Hjælper børn med CP

Forskerne håber, at undersøgelsen kan danne basis for yderligere undersøgelser omkring effekten af ‘Brain Drops’ og træning af børn med CP.

– Nu er der god grund til at gå skridtet videre og finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe børn med CP gennem kosttilskud som ’Brain Drops’ i kombination med træning i stil med Mitii, understreger Anina Ritterband-Rosenbaum.
Projektet er kulminationen på et længerevarende samarbejde mellem de forskellige forskningsenheder.

Sidst opdateret:
Gå til top Top